Фасадни продукти

 • нова папка 3 121

  GRASSELLO 600 VENEZIANO

  от 5

  Производител: Италия
  Цветова карта

  Класическа декорация за вътрешни повърхности.

  Венецианска мазилка  на основа на минерални свързващи вещества, вар и мраморно брашно, за вътрешна декорация.Благодарение на естествените си съставки мазилката има висока степен на дишане  и устойчивост на алкали. Подходяща е за реставрация на стари сгради с голяма историческа и културна стойност, както и за съвременни интериори.Изключително лесна за нанасяне, много лъскава и ниска цена на материала.
  Разходна норма: 1-1.2 кг/кв.м за два слоя
  Брой слоеве: 2-3
  Инструменти: иноксова маламашка
  Разреждане: готов за употреба

  ЦЕНАТА Е С ВКЛЮЧЕНО ДДС
  Цена: 7.5 лева за 1 кг

  7.50лв.
 • trvertino

  TRAVERTINO

  от 5

  Производител: Colorificio Veneziano -Италия

  Травертино е професионална, прахообразна , декоративна мазилка на варова основа, която наподобява камък Травертин.Мазилката е подходяща както за интериорни, така и за екстериорни декорации.Може да се полага на всякакъв вид основи, като осигурява дишане на стените и ги предпазва от  алкали и плесени.

  Радходна норма: 1.8 – 2.5 кг. за кв.м.

  Инструменти за нанасяне : Иноксова маламашка

  Радреждане : с вода

 • DSC_3733

  TRAVERTINO IN PASTA

  от 5

  Производител: Colorificio Veneziano -Италия

  Travertino in pasta е професионална, пастообразна , декоративна мазилка на варова основа, която наподобява камък Травертин. Мазилката е подходяща както за интериорни, така и за екстериорни декорации. Може да се полага на всякакъв вид основи, като осигурява дишане на стените и ги предпазва от  алкали и плесени.

  Разходна норма: 1.8 – 2.5 кг. за кв.м.

  Инструменти за нанасяне : Иноксова маламашка

  Разреждане : готов за употреба

 • IMG_2120

  MARMORINO MEDIA FINE

  от 5

  Производител: COLORIFICIO VENEZIANO- Италия

  Минерална мазилка с много финна гранулация, предназначена за интериор и екстериор. С много високо паропропускливост, диша отлично и много добро водоотблъскване, намира приложение и в помещения с висока влажност.

  Разходна норма:2 kg/кв.м.

  Инструменти за нанасяне: иноксова маламашка

  Разреждане: готов за употреба
  Цена: 7.00 лева за 1 кг

 • 221

  Encausto Veneziano

  от 5

  Производител: Colorificio Veneziano – Италия
  Цветова карта

  Encausto е класическа венецианска мазилка за вътрешни повърхности на акрилна основа. Подходящ е за рестоврация на стари сгради и модерни интериори. Продукта е паропропусклив, устойчив за измиване. Температура за съхнене и нанасяне от 5 до 35 градуса С.

  Разреждане: готов за употреба

  Инструмент: Иноксова маламашка

  Разходна норма: 1 кg за кв.м. за три слоя

  Грунд: Fondo Ruvido

   

 • 135

  MARMORINO MEDIO

  от 5

  Производител: COLORIFICIO VENEZIANO- Италия

  Марморино медио е минерална мазилка с висока паропропускливост, за интериор и екстериор, за постигане на сатенено покритие , както и за ефект травертино.Стените обработени с Марморино имат отлична устойчивост на влага и стареене, отлично дишат и имат много добро водоотблъскване.

  Разходна норма: 1.8- 2 kg за кв.м.

  инструменти за нанасяне: иноксова маламашка

  Разреждане: готов за употреба

  ЦЕНАТА Е С ВКЛЮЧЕНО ДДС
  Цена: 6.55 лева за 1 кг

 • Marmorino-Polvere-Media-verde

  MARMORINO POLVERE MEDIA

  от 5

  Производител: COLORIFICIO VENEZIANO- Италия

  Минерална мазилка с много финна гранулация, предназначена за интериор и екстериор. С много високо паропропускливост, диша отлично и много добро водоотблъскване, намира приложение и в помещения с висока влажност. Предлага се в няколко натурални бази – Bianco, Gialla, Rossa, Rialto, Verde.

  Разходна норма:2 kg/кв.м.

  Инструменти за нанасяне: иноксова маламашка

  Разреждане: готов за употреба

 • 173

  MARMORINO CANALLETO

  от 5

  Производител: Colorificio Veneziano -Италия
  Цветова карта

  Marmorino Canaleto е прахообразна,професионална , минерална мазилка за вътрешна и външна употреба. В съставаи влизат варовик,  мраморни частици и други добавки .Продукта има голяма паропропускаща способност и устойчивост на алкали и плесени.В зависимост от желания ефект  мазилката се предлага със златни , сребърни или графитени отблясъци.

  Разходна норма: 2 кг на кв.м.

  Инструменти за нанасяне: Иноксова маламашка

  Разреждане 4:1 вода

  Защита: cera per marmorino, Idricem A

 • 172

  MARMORINO CONCRETE

  от 5

  Производител: Colorificio Veneziano -Италия

  MARMORINO CONCRETE е  прахообразна, професионална минерална мазилка за вътрешни стени.Мазилката е специално разработена със сив цвят да имитира бетонна стена /мазилка шлайфан бетон/.Материала е на варова основа , с голяма паропропускливост и устойчивост на алкали и плесени.

  Разходна норма : 2 кг на кв.м. -на 2 ръце

  Инструменти за нанасяне: Иноксова маламашка

  Разреждане 4:1 вода

  Грунд: Fondo Rivido

   

 • 171

  INTONACO DILAVATO

  от 5

  Производител: Colorificio Veneziano -Италия

  INTONACO DILAVATO е прахообразна , професионална декоративна мазилка, имитираща стара стена. Това е технология „измита мазилка“ , която се е ползвала преди няколко века в древните Паладийски вили.В състава и влизат:  прах от мрамор, варовик и и добавки позволяващи лесна обработка на материала. Отличава се с голяма паропропускаща способност, устойчивост срещу алкали и плесении и устойчивост на агресивни атмосферни влияния.

  Разходна норма: от 2 до 4 кг. на кв.м. ,в зависимост от желаната дебелина и ефект

  Инструменти за нанасяне: иноксова маламашка и гъба

  Разреждане : 4 : 1 с вода.

  Грунд:Fondo Rivido

 • acrylan

  ACRYLAN

  от 5

  Производител: VITEX Гърция

  ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА
  Висококачествена акрилна водоразтворима боя за ЕКСТЕРИОРНИ ПОВЪРХНОСТИ, произведена на база 100% акрилни съполимерни смоли. Има висока покривност и отлична устойчивост на често миене, както и на неблагоприятни атмосферни въздействия. С много добри изравняващи свойства, осигурява гладка и равна повърхност с висока паропропускливост. ACRYLAN може да се нанася върху подходящо подготвени нови или стари повърхности като гипс, бетон, дърво, гипсокартон и др. Не съдържа алкилфенол епоксилати (A.P.E.O. free.).

  ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
  Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини и лющеща се или ронеща се боя. Използвайте АКРИЛЕН КИТ на VITEX за запълване на пукнатини или дупки. Нови повърхности от гипс, бетон, цимент, шпакловки, мазилки, гипсокартон или повърхности покрити с постни бои (като вар или лепилни бои) трябва да се грундират с ACRYLAN UNCO ECO (микронизиран акрилен водоразтворим грунд съдържащ силикон) или с DUROVIT (прозрачен акрилен грунд, разтварян с разтворител). Повърхности замърсени от пушек, graffity, кафе или други видове петна, могат да се грундират с Blanco (бял грунд на водна основа).

  РАЗЦВЕТКИ
  Оцветява се по тонкартата на VITEX, NCS и RAL.

  РАЗХОДНА НОРМА
  15-17 кв.м./л. за една ръка

  ИНСТРУМЕНТИ ЗА НАНАСЯНЕ
  Четка, мече, пръскалка

  БРОЙ СЛОЕВЕ
  2

  РАЗРЕЖДАНЕ
  10%вода

 • 70

  Veldecor

  от 5

  Производител: ОЙКОС – Италия
  Цветова карта

  ВЕЛДЕКОР на ОИКОС е полупрозрачна боя на базата на силоксанови смоли във водна дисперсия и се нанася като последен декоративен слой за вътрешни и външни стени. Боята се нанася с четка, ръкавица или морска гъба на ОИКОС, което позволява постигане на различни декоративни ефекти и възвръща старите техники на декориране. Поради специфичните си характеристики продуктът се препоръчва за обществени сгради и за реконструкции в исторически центрове. ВЕЛДЕКОР се полага като декоративен финиш върху следните продукти: ДЕКОРСИЛ РОМА, ДЕКОРСИЛ ФИРЕНЦЕ, АРХИТАЛ, НЕОКВАРЦ, ЕЛАСТРОНГ ПЕЙНТ ГУМ и КОЛОР ФИНИШ на ОИКОС. Той е напълно водоотблъскващ и същевременно позволява дишане на стените и предотвратява развиването на мухъл и плесен. ВЕЛДЕКОР е без мирис, нетоксичен, незапалим, безвреден за околната среда.

  Разходна норма:15-20 кв.м./л. според релефа на основата

  Инструменти за нанасяне: четка,морска гъба или ръкавица на Оикос

  Разреждане: готов за употреба или максимум 10% вода

  Основа: Архитал, Еластронг пейнт гум, Декорсил фиренце, Колор финиш, Суперколор, Мултифунд, Ултрасатен, Креос на Оикос