Грундове

 • bucket-tanica

  ISOEDIL ACRILICO

  от 5

  Производител: COLORIFICIO VENEZIANO S.R.L. Италия

  Isoedil Acrilico е изключително качествен, безцветен дълбокопроникващ акрилен грунд, с висока концентрация. Осигурява равномерното попиване на боята, запечатва замърсителите по основата и чрез финната си мембрана, която образува, позволява „дишане“ на покритите повърхности. Идеален е за стени, на които предстои да бъдат боядисани с водоразтворими бои (латексови, акрилни, изолационни и др.). Използва се широко за подготовка на основата преди нанасянето на декоративни бои и покрития. Предлага се в разфасовки от 0,5Л, 1Л и 20Л.

  разходна норма: 10-30 кв.м./л.

  разреждане: 1-5 литра вода за 1 литър грунд

  инструменти за нанасяне: четка, валяк

  брой слоеве: 1

   

  Важно: Цената е за литър, включва ДДС.

  12.00лв.
 • astari-gypsosanidon

  Vitex Грунд за гипсокартон

  от 5

  Производител: Vitex Гърция

   

  ОБЩА ХАРКТЕРИСТИКА
  ГРУНДЪТ ЗА ГИПСОКАРТОН на VITEX е водоразтворим акрилен грунд за вътрешна употреба, с отлична запълваща способност за повърхности от гипсокартон, хоросан, бетон, шпакловани повърхности и др. Благодарение на високата запълваща способност на продукта, се получава уеднаквяване на неговото абсорбиране от гипсокартона, фугиращия материал и другите подлежащи на боядисване повърхности . Нещо повече, грундът покрива напълно евентуални неравности по хартиената повърхност на гипсокартона. Финишното боядисване, с каквато и да е декоративна водоразтворима боя, на повърхности грундирани с ГРУНДА ЗА ГИПСОКАРТОН на VITEX, още при нанасяне на първия слой, довежда до получаване на безупречна и еднородна финишна повърхност. Продуктът е практически без мирис по време на полагането му и не съдържа опасни вещества, като ароматни въглеводороди или тежки метали.

  ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
  Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи и гладки, без прах, мазнини или ронещи се материали. Използва се АКРИЛЕН СТРОИТЕЛЕН КИТ на VITEX за запълване на дупчици, както и за шпакловане на евентуални пукнатини.

  ИНСТРУМЕНТИ ЗА НАНАСЯНЕ

  четка, мече, пръскалка

  РАЗЦВЕТКИ
  Полупрозрачен.

 • vitosin

  VITOSIN

  от 5

  Производител: Vitex Гърция

  VITOSIN е акрилен грунд, разредим с органичен разтворител, подходящ за обществени и силно замърсени места, защото покрива силно замърсени повърхности, петна от пушек, никотин, мазнини и др. Служи за основа на всякакъв вид бои.

  ОБЩА ХАРAКТЕРИСТИКА
  Бял, матов изолиращ грунд с разтворител, с разнообразни приложения, разработен на базата на акрилни термопластични смоли. Благодарение на своя специален химически състав се употребява за покриване и запечатване на повърхности замърсени от дим, мухъл, димни газове, и други петна, като не допуска отново тяхното появяване. Идеален за покриване на повърхности боядисани с постни бои (с вар или с лепилни бои), като грунд за водоразтворими бои, а също и като финишна боя за боядисване на тавани, благодарение на своята постоянна белота и висока устойчивост на водни пари и мухъл. Има висока покриваемост и устойчивост, нисък разход, нанася се лесно, притежава отлична адхезия със стени, с повърхности от цимент, гипс, дърво и други .

  ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
  Повърхностите се почистват от ронливи и чужди материали, прах и следи от мухъл.

  РАЗЦВЕТКИ
  Предлага се в бяло.

  РАЗХОДНА НОРМА
  6-8 кв.м./л.

  ИНСТРУМЕНТИ ЗА НАНАСЯНЕ
  четка, мече, пръскалка

 • masonry-primer-acrylic-125197-5801697

  BLANCO

  от 5

  Производител: Vitex Гърция

  ОБЩА ХАРКТЕРИСТИКА
  Бял, матов грунд на водна основа, разработен на базата на 100% акрилни смоли произведени по нова технология, подходящ за интериорни и екстериорни повърхности. Има голяма покриваемост, нанася се лесно, изсъхва бързо, има нисък разход и е подходящ като основа за всички видове водоразтворими бои (латексови, акрилни, циментови, релефни и т.н.). Подобрява външния вид, повишава покриваемостта, адхезията и устойчивостта на финишната боя. Благодарение на специалната си формула, покрива ефикасно опушени и пожълтели участъци, петна от никотин, маркери, сокове, кафе и т.н. Може да се използва като междинен слой с отличен резултат, с цел преминаване от по-тъмни към по-светли разцветки, като намалява по този начин необходимия брой ръце от финишната боя. По време на полагането няма мирис, тъй като не съдържа амоняк.

  ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
  Повърхностите трябва да бъдат чисти, сухи, без прах и ронливи материали. Нанася се една ръка Blanco върху цялата повърхност. Локално направени корекции на повърхността се покриват със същия материал.

  РАЗЦВЕТКИ
  Бяло

  ОПАКОВКИ
  0,75ml; 3L; 10L

  Инструменти за нанасяне
  четка, мече, пръскалка

  Разходна норма
  10-12 кв.м./л.

   

 • astari-vitex

  VITEX ACRILYC 100%

  от 5

  Производител: Vitex Гърция
   
  ОБЩА ХАРКТЕРИСТИКА
  Полупрозрачен водоразтворим грунд, произведен на базата на 100% акрилни смоли. Използва се като основа за водоразтворимите бои на VITEX (латексни, акрилни, циментови, релефни, и др.). Нанася се изключително лесно и има нисък разход. Подобрява външния вид, повишава покриваемостта, адхезията и устойчивостта на финишната боя. Подходящ като основа за алкални повърхности, тъй като ги импрегнира и стабилизира. Практически без мирис по време на полагането , тъй като не съдържа амоняк. Не съдържа алкилфенолетоксилати (APEO free).

  ПОДГОТОВКА НА ПОВЪРХНОСТИТЕ
  Нови повърхности от хоросан, бетон, циментови и мраморни мазилки, гипсокартон и т.н., както и шпакловани повърхности се заглаждат с шкурка. След шкуркането повърхностите се почистват от праха и се грундират със 100% Акрилен водоразтворим грунд на VITEX разреден до 400% с чиста вода.

  ОПАКОВКИ
  0,750ml; 3L; 10L

  РАЗЦВЕТКИ
  Полупрозрачен.

  РАЗХОДНА НОРМА
  18-20 кв.м./л.

  ИНСТРУМЕНТИ ЗА НАНАСЯНЕ
  четка, мече, пръскалка

 • duravit

  DUROVIT

  от 5

  Производител: VITEX Гърция

  DUROVIT е безцветен акрилен грунд, разтварян с органичен разтворител, с висока плътност, позволяващ „дишане“ на покритите повърхности. Има силна адхезия и прониква в порести повърхности като мазилки, фасаден бетон, тухли, гипсокартон, и т.н., а също и в повърхности покрити с вар или лепило. Притежава висока влагоустойчивост и е идеален за повърхности на които предстои да бъдат боядисани с водоразтворими бои (латексови, акрилни, изолационни и др.).

  разходна норма: 14-16 кв.м./л.

  инструменти за нанасяне: четка, мече, пръскалка

  брои на слоеве: 1

 • 55

  Fondo Murales

  от 5

  Производител: OIKOS- Италия
  ФОНДО МУРАЛЕС на OIKOS е специална запълваща акрилна боя, която се използва за основа под декорациите ГРАНАДА и НЕВАДА на OIKOS. Продуктът съдържа акрилни смоли, поради което е паропропусклив, с отлична покривност и подготвя стената за последваща декорация. Продуктът е без мирис, нетоксичен, незапалим, безвреден за човека и околната среда.

 • ilprimer

  Il Primer

  от 5

  Производител: OIKOS- Италия
  ИЛ ПРАЙМЕР е специален заздравяващ, запълващ грунд, подходящ за груби мазилки, гипсови мазилки, алкални и порьозни основи, ронливи мазилки и стари стени. Той прониква в дълбочина и е с висока паропропускливост. Консолидира основата и и дава нова компактна текстура, което улеснява нанасянето на венециански мазилки на варова основа и плътни декоративни бои. Продуктът е без разредители, без мирис, нетоксичен, незапалим, безвреден за човека и околната среда.