Tikkurila

 • joker 9L

  Жокер

  от 5

  Производител: Tikkurila OYJ Финландия

   

  Хипоалергенна, екологично чиста акрилна боя на водна основа, подходяща за детски стаи, санитарни помещения, училища, детски градини и болници. Жокер е разработена съвместно с Финландската асоциация за алергии и асматични заболявания, и е подходяща за хора страдащи от този тип заболявания. Боята е с мек матов финиш ефект, сертифицирана е със зелен Еко Етикет от Европейския съюз. Продуктът е класифициран като М1 – стандарт за чистота и липса на вредни емисии издаден от FISIAQ, the Finnish Society of Indoor Air Quality and Climate. Жокер е пълен мат боя, оцветява се по RAL, NCS, и официалната тонкарта на Tikkurila- Symphony, която съдържа повече от 2500 цвята. Характерна особеност на продуктите на Tikkurila е тяхната висока устойчивост на миене(до 5000 цикъла на измиване), надраскване и издръжливост на цвета във времето след полагане. Жокер е лесна за упореба боя и не изисква специални умения за нанасянето й от непрофесионалисти.

   

  Разходна норма: до 12 квадратни метра на 1 ръка при равна повърхност

  Разфасовки: 0,9л / 2,7л / 9л

  Грунд: Луя Универсален грунд

 • luja_20_9l_1

  Луя 20/40

  от 5

  Производител: Tikkurila OYJ Финландия

   

  Луя 20/40 е изключително здрава, екологично чиста акрилна боя на водна основа, препоръчва се за мокри помещения, кухни, бани, коридори, зали в офис сгради и болници, както и съоръженията, подлежащи на постоянно миене и търкане с почистващи и дезинфекциращи препарати. Продуктът е класифициран като М1 – стандарт за чистота и липса на вредни емисии издаден от FISIAQ, the Finnish Society of Indoor Air Quality and Climate. Боята Луя се предлага в два варианта – Луя 20 Полумат и Луя 40 Полусатен, като и двата продукта се оцветяват по RAL, NCS, и официалната тонкарта на Tikkurila- Symphony, която съдържа повече от 2500 цвята. Характерна особеност на продуктите на Tikkurila е тяхната висока устойчивост на миене, надраскване и издръжливост на цвета във времето след полагане. Луя 20/40 е лесна за упореба боя и не изисква специални умения за нанасянето й от непрофесионалисти.

   

  Разходна норма: от 8 квадратни метра на 1 ръка при равна повърхност

  Разфасовки: 0,9л / 2,7л / 9л

  Разреждане: При необходимост – до 5% вода.

 • siro_himmea_9l_1

  Siro Мат

  от 5

  Производител: Tikkurila OYJ Финландия

   

  Siro Мат е специализирана екологично чиста акрилна боя на водна основа без никакви отблясъци. Препоръчва се за тавани на помещения, където специфичната текстура на боята поглъща свелина и скрива неравности. Продуктът е класифициран като М1 – стандарт за чистота и липса на вредни емисии издаден от FISIAQ, the Finnish Society of Indoor Air Quality and Climate. Боята се предлага в бял вариант и също така може да се оцвети в светли нюанси по официалната тонкарта на Tikkurila- Symphony, която съдържа повече от 2500 цвята. Характерна особеност на продуктите на Tikkurila е тяхната висока устойчивост на миене, надраскване и издръжливост на цвета във времето след полагане. Siro Мат е лесна за упореба боя и не изисква специални умения за нанасянето й от непрофесионалисти.

   

  Разходна норма: от 10 квадратни метра на 1 ръка при равна повърхност

  Разфасовки: 0,9л / 2,7л / 9л

  Разреждане: При необходимост – до 5% вода.

 • Harmony

  Хармони

  от 5

  Производител: Tikkurila OYJ Финландия

   

  Елегантна екологично чиста акрилна боя за декорация на вътрешни стени и тавани с кадифен ефект. Хармони е водоразредима, с изключително ниско съдържание на вредни летливи органични съединения (VOC <30gr/l), без миризма и вредни ефекти към околната среда. Продуктът е класифициран като М1 – стандарт за чистота и липса на вредни емисии издаден от FISIAQ, the Finnish Society of Indoor Air Quality and Climate. Хармони е пълен мат боя, което я прави подходяща за употреба във всякакъв вид помещения и тавани, оцветява се по RAL, NCS и официалната тонкарта на Tikkurila – Symphony, която съдържа повече от 2500 цвята. Характерна особеност на продуктите на Tikkurila е тяхната висока устойчивост на миене, надраскване и издръжливост на цвета във времето след полагане. Хармони е лесна за упореба боя и не изисква специални умения за нанасянето й от непрофесионалисти.

   

  Разходна норма: до 12 квадратни метра на 1 ръка при равна повърхност

  Разфасовки: 0,9л / 2,7л / 9л

  Грунд: Луя Универсален грунд

 • Интериорна боя Optiva Matt 5

  Optiva Matt 5

  от 5

  Производител: Tikkurila Polska S.A.

   

  Optiva 5 е най-ново поколение акрилна латексова боя на водна основа, разработена с иновативна капсулираща технология, която подсилва здравината на боядисаните повърхностти. Продуктът е предназначен за декориране на стени и тавани в жилищни комплекси, офиси и обществени сгради. Високата издръжливост на боята я прави перфектна за употреба в училища, детски градини, болници и места с високо износване. Optiva 5 образува красив матов завършек, с пищни и богати тонове от широкият спектър на цветовата палитра на Tikkurila- Symphony.
  Продуктът не съдържа летливи органични съединения (Zero VOC), сертифициран е с EU Ecolabel и е безвреден за хора с астматични заболявания.

  Optiva 5 е лесна за упореба боя и не изисква специални умения за нанасянето й от непрофесионалисти.

   

  Разходна норма: до 16 квадратни метра на 1 ръка при равна повърхност

  Разфасовки: 0,9л / 2,7л / 9л

  Грунд: Tikkurila Optiva Primer

  Технически Лист

 • Интериорна Боя Optiva Colour

  Optiva Colour

  от 5

  Производител: Tikkurila Polska S.A.

   

  Optiva Colour е акрилна латексова боя на водна основа. Продуктът е предназначен за декориране на стени и тавани в жилищни комплекси, офиси и обществени сгради. Високата покривност на боята, както и нейната достъпна цена, я прави перфектна за употреба в училища, детски градини, болници и места с високо износване. Optiva Colour образува красив матов завършек, с пищни и богати тонове от широкият спектър на цветовата палитра на Tikkurila- Symphony.
  Продуктът съдържа минимално количество летливи органични съединения (под 5гр/л VOC, доста под изискванията на ЕС).
  Optiva Colour е лесна за упореба боя и не изисква специални умения за нанасянето й от непрофесионалисти.

   

  Разходна норма: до 12 квадратни метра на 1 ръка при гладка повърхност

  Разфасовки: 0,9л / 2,7л / 9л

  Грунд: Tikkurila Optiva Primer

  Технически Лист

 • Luja универсален праймер

  Луя Универсален Грунд

  от 5

  Производител: Tikkurila OYJ Финландия

   

  Екологично чист акрилен грунд за подготовка на стената преди полагането на финиш ефектите на Tikkurila, използва се в бял цвят, но може също и да се оцвети в светли тонове спрямо основния избран продукт за финиш ефект на стената. Луя Универсален Грунд създава специфична гладка текстура на стената, позволяваща идеално сцепление между боята и повърхността. Специализираният грунд увеличава покривността и здравината на крайния ефект. Продуктът е класифициран като М1 – стандарт за чистота и липса на вредни емисии издаден от FISIAQ, the Finnish Society of Indoor Air Quality and Climate. Специфична характеристика на Луя Универсален Грунд е че позволява постигането на идеален финиш при нанасянето само на един слой от продуктите Joker, Harmony, Luja 20/40 при светли тонове. При тъмни тонове втори слой от финиш боите е задължителен.

   

  Разходна норма: от 7 до 10 квадратни метра на 1 ръка при равна повърхност

  Разфасовки: 0,9л / 2,7л / 9л

  Разреждане: При необходимост – до 10% вода.

 • Масло за дърво

  Valtti Wood oil – Масло за дърво

  от 5

  Производител: Tikkurila OYJ Финландия

   

  Valtti Wood Oil е полупрозрачно восъчно масло за дърво. Продуктът е пълен мат, предназначен е за обработка на сурова дървесина, и старотретирана с масло дървесина. Valtti Wood Oil e перфектен завършек за декинги, външни тераси, стълбища, външни градински мебели, като предотвратява навлизането на влага в дървото, предпазва от замърсявания и намалява напукването на повърхността. Valtti Wood Oil дава добро сцепление и не позволява хлъзгане по подове дори след обилни валежи благодарение на своята Non-Slip технология. Средната разходна норма на продукта варира от дървесината и състоянието й – от 5 до 15 квадратни метра от литър. Оцветява се по избор на клиента по каталог – 50 естествени разцветки. Valtti Wood Oil трябва регулярно на 6 месеца да се освежава с нов слой, за да може да изглежда дървото в перфектно свежо състояние.

   
  ЦВЕТОВИ КАТАЛОГ

  Инструмент за нанасяне: четка, гъба

  Разфасовки: 0.9л ; 2.7л ; 9л

  Разреждане: При необходимост – с Tikkurila White Spirit 1050

 • Боя за дърво

  Valtti Opaque

  от 5

  Производител: Tikkurila OYJ Финландия

   

  Valtti Opaque е плътна водоразредима боя за дървени повърхности на акрилатна основа. Продуктът е полусатен, предназначен е главно за екстериорни повърхности, но е подходящ и за вътрешна употреба. Valtti Opaque придава плътен цвят на дървесината, но в същотото време не скрива текстурата на дървото. Боята се предлага в бял вариант и също така може да се оцвети в широк спектър от нюанси по официалната тонкарта на Tikkurila- Symphony, която съдържа повече от 2500 цвята, съшо така RAL и NCS. Характерна особеност на продуктите на Tikkurila е тяхната висока устойчивост на миене, надраскване и издръжливост на цвета във времето след полагане, а Valtti Opaque е създаден с идеята да издържа на атмосферните влияния и да предпазва дървото с години.

   

  Инструмент за нанасяне: четка, валяк

  Разфасовки: 0.9л ; 2.7л

  Разреждане: При необходимост – до 5% вода

 • Лак за дърво

  Valtti Color

  от 5

  Производител: Tikkurila OYJ Финландия

   

  Valtti Color е лазурен лак за дърво на маслена основа. Продуктът е мат, предназначен е за обработена и необработена дървесина, било то импрегнирана, термообработена или дори старолакирана повърхност. Valtti Color е подходящ за обработка на фасади, огради и други дървени плоскости изложени на външни атмосферни влияния. Оцветява се по избор на клиента по каталог – 50 естествени разцветки. Средната разходна норма на продукта варира от дървесината и състоянието й – от 4 до 12 квадратни метра от литър. Характерна особеност на продуктите на Tikkurila е тяхната висока устойчивост на миене, надраскване и издръжливост на цвета във времето след полагане, а Valtti Color е създаден с идеята да издържа на атмосферните влияния и да предпазва дървото с години.

   
  ЦВЕТОВИ КАТАЛОГ

  Инструмент за нанасяне: четка

  Разфасовки: 0.9л ; 2.7л ; 9л

  Разреждане: При необходимост – с Tikkurila White Spirit 1050

 • Водоразредим лазурен лак за дърво

  Valtti Akvacolor

  от 5

  Производител: Tikkurila OYJ Финландия

   

  Valtti Akvacolor е водоразредим лазурен лак за дърво на маслена основа. Продуктът е матов, подчертава естествената красота на дървото с пъстри натурални цветове, и същевременно защитава от вредните влияния на влагата и суровите атмосферни условия. Подходящ е за обработена и необработена дървесина, било то импрегнирана, термообработена или дори старолакирана повърхност. Valtti Akvacolor е подходящ за обработка на фасади, огради и други дървени плоскости. Оцветява се по избор на клиента по каталог – 50 естествени разцветки. Средната разходна норма на продукта варира от дървесината и състоянието й – от 4 до 12 квадратни метра от литър. Характерна особеност на продуктите на Tikkurila е тяхната висока устойчивост на миене, надраскване и издръжливост на цвета във времето след полагане, а Valtti Akvacolor е създаден с идеята да издържа на атмосферните влияния и да предпазва дървото с години.

   

  ЦВЕТОВИ КАТАЛОГ

  Инструмент за нанасяне: четка, спрей

  Разфасовки: 0.9л ; 2.7л ; 9л

  Разреждане: При необходимост – с вода

 • 3 в 1 продукт за дърво

  Valtti Complete

  от 5

  Производител: Tikkurila OYJ Финландия

   

  Valtti Complete е високоиздържлив матов лак за дърво, предназначен за екстериорна употреба. Продуктът е инновативно покритие, което комбинира три вида смоли с различна функционалност, гарантиращи висока устойчивост и защита на боядисаното покритие. Valtti Complete има двойна абсорбираща Ултравиолетова защита. Продуктът също така импрегнира дървото, и може да се оцвети каталожно в 50 естествени разцветки. Средната разходна норма варира спрямо дървесината и състоянието й – до 20 квадратни метра в идеални условия. Продуктът е предназначен за обработена и необработена дървесина, било то импрегнирана, термообработена или дори старолакирана повърхност. Valtti Complete е подходящ за обработка на фасади, огради и други дървени плоскости изложени на външни атмосферни влияния.

   
  ЦВЕТОВИ КАТАЛОГ

  Инструмент за нанасяне: четка

  Разфасовки: 0.9л ; 2.7л

  Разреждане: При необходимост – с Tikkurila White Spirit 1050